Kedves érdeklődő! Oldalunk átköltözött a https://www.olaszsped.hu weboldalra. Rendelését a továbbiakban ott tudja leadni. Köszönjük megértését!

Anyagok tisztítása

Anyagok tisztítása Műanyag Polipropilén: áttetsző, fehér: erjesztő tartályak, kupakok Polikarbonát: kemény, tiszta: mérőedények Vinyl tubing: tömlők Arra kell vigyázni, hogy nehogy beleoldódjanak különböző anyagok (pl. illatanyagok). Általában a mosogatószer jó. Erősebb szennyeződésekhez…
0 Ft
(0 Ft + 27% ÁFA) [0EUR] / db
Jelenleg nem adható le rendelés az áruházban.
Anyagok tisztítása

Műanyag

Polipropilén: áttetsző, fehér: erjesztő tartályak, kupakok
Polikarbonát: kemény, tiszta: mérőedények
Vinyl tubing: tömlők

Arra kell vigyázni, hogy nehogy beleoldódjanak különböző anyagok (pl. illatanyagok). Általában a mosogatószer jó. Erősebb szennyeződésekhez fehérítőt használhatunk, ilyenkor figyelni kell az öblítésre, perkarbonátnál ez nem probléma.

Üveg

Gyakorlatilag minden használható, kemény víznél az áztatáskor vízkő képződhet. Üvegtisztító kefe ajánlott.

Vörösréz

A cefrehűtő spirálokat általában ebből készítik. Egyik fajtájuk úgy működik, hogy beletesszük a forró főzetbe és hideg vizet keringetünk benne, másik pedig épp az ellenkezője, a cefre folyik keresztül a csövön és kívülről hűtjük hideg vízzel.


Beletevős spirálnak különösen fontos a tisztítása, mivel már az enyhén lúgos közegben is könnyen leválik az oxidréteg a felületéről. Tipikusan első használat után fordul elő, hogy világosabb lesz, mint amikor beletettük, ilyenkor az oxidréteg a sörünkben köt ki. Perkarbonát tartalmú tisztítószerek ajánlottak, mint általában a fémekhez. Erősen oxidálódott felületre ecetsavat (acetic-acid) alkalmazzunk, ezt vagy fehér por formájában szerezhetjük be, vagy pedig nem biológiai erjesztésű ételecetként. Fontos hogy NE almaecetet vagy borecetet használjunk ezek ugyanis élő ecetbaktérium tenyészeteket tartalmazhatnak! Tehát a spirálhűtőt erősen ajánlott első használat előtt ecettel letisztítani, utána viszont elég, ha használat után azonnal jól elöblögetjük.


Keresztülfolyós esetben természetesen a cső belseje a lényeg. Savas tisztítószert használjunk, akár egész este áztathatjuk.


Fehérítő nem ajánlott! A klórtartalma miatt oxidréteget képez a réz felületén ennek következményeit fentebb ecseteltem.

Sárgaréz

Főleg csapoknál, csatlakozásoknál használunk sárgarezet. Két egység fehér ecetpor és egy egység hidrogén peroxidos vízbe áztassuk szobahőmérsékleten kb. 15 percig. A tiszta sárgaréz színe vajszerű sárga. Ha zöld színű kezd lenni, akkor túl sok ideig volt a vízben, ki kell önteni és tiszta oldatba tenni.

Alumínium, rozsdamentes acél

Közepes hatásfokú mosogatószerek vagy perkarbonát tartalmú szerek javallottak. Fehérítő nem, a magas pH-ja miatt oxidálódik az alumínium és kisebb mértékben az acél is. Az alumíniumnál figyeljünk arra, hogy ne tisztítsuk fényesre, mivel ilyenkor a védőréteg eltűnik és alumínium kerül a sörbe bár ennek mértéke nem számottevő. Makacs szennyeződésekhez oxálsav (oxalic acid) tartalmú készítményeket alkalmazhatunk sikerrel (rézhez is).

Szállítás

Postai utánvét


Posta csomaggal kapcsolatos információkat e-mailben várjuk! (olaszcsomag@gmail.com) Fenntartó elérhetősége: olasz@t-online.hu Tel: 06209422747

Szállítási díj: 1 990 Ft

Személyes átvétel


Boltunk címe és nyitva tartása : 1163 Budapest Kövirózsa utca 8/C Nyitvatartás: H-P 10től 18ig Szombaton 10től 14ig Bankkártyás fizetésre is van lehetőség !

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Hasonló termékek